Kumpi sinä olet: ihminen, joka ei lähde mihinkään ilman kalenteria ja aikatauluttaa elämänsä useita viikkoja eteenpäin vai ihminen, joka ei vielä samana päivänäkään ole varma siitä, mitä tekee illalla mutta ei stressaa asiasta? C kuuluu ensimmäiseen ihmisryhmään, varsinkin vielä vuosi sitten kalenteri oli välttämättömyys ja sieltä löytyi suunnitelmia monen viikon päähän. Nykyään olen oppinut ottamaan hieman rennommin, aina ei tarvitse tietää etukäteen tietyn päivän suunnitelmia eikä maailma kaadu, jos suunnitelmat muuttuvatkin viime hetkellä.

Mutta tarkoituksenani ei ole kirjoittaa näistä kahdesta ihmistyypistä vaan niiden sopimisesta yhteen. Voiko spontaani hetkessäeläjä tulla toimeen kumppanin kanssa, joka vaatii saada tietää suunnitelmista vähintään useita päiviä ennen tapahtumia? Ja voiko elämäänsä kontrollia haluava jaksaa puolisonsa ainaisia suunnitelmanmuutoksia ja "en mä tiiä vielä"-vastauksia?

Yllätysyllätys C:ltä löytyy omakohtaista kokemusta tästä(kin) asiasta, en kai kirjoittaisikaan asiasta josta en tietäisi mitään. Herra oli tässäkin vastakohtani, hän ei tosiaankaan tiedä menojaan vielä samana päivänäkään ja vain suuttuu, jos häntä yrittää saada pohtimaan suunnitelmaan hieman pidemmälle.. Ehkä eniten tuo suunnitelmattomuus otti päähän kaukosuhteen takia. On oikein hauska yrittää suunnitella, milloin mahdollisesti voisi nähdä toista, kun haluaisi tietää asiasta edes viikon etukäteen ihan jo rahatilanteen takia ja toinen ahdistuu jos kyselee seuraavien viikonloppujen aikataulua..

Toisaalta vanha viisaushan toteaa, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa ja ainakin tässä asiassa se pitää paikkaansa. Jos parisuhteen molemmat osapuolet ovat kalenteri kädessä eläviä kontrollifriikkejä, elämästä tulee helposti tylsää ja parisuhde on aikataulutettu minuutin tarkkuudella, siitä ovat spontaani seksi tai yllätysvierailut kaukana. Jos taas molemmat elävät hetkessä, käy helposti niin että alkuhuuman jälkeen suhde laimenee ja loppuu kuin itsestään, kun kumpikaan ei panosta toisen näkemiseen vaan kumpikin lähtee hetken mielijohteesta kavereiden mukaan vaikka kumppania olisi pitänyt nähdä.