Säännöt: Listaa viisi laulua, joista pidät tällä hetkellä. Ihan sama, mitä genreä ne ovat, millaiset sanat niissä on tai ovatko ne edes hyviä, mutta niiden täytyy olla lauluja, joista todella nautit tällä hetkellä. Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!


Tosiaan, kiitokset Feniille haasteesta. Parin tunnin kiroilemisen jälkeen sain lopulta karsittua lempibiisejäni yksitellen pois, kunnes vain viisi jäi jäljelle. Pidin myös yhtenä kriteerinä, että valitsemani biisit olisivat kaikki hieman erilaisia toisiinsa nähden (ei siis pelkkää suomiräppiä, kuten ensin meinasi käydä), jotta valitseminen helpottuisi ja musiikkimaustani saisi edes hieman monipuolisemman kuvan.


Apulanta - Armo

Tämä biisi tuli kulutettu puhki silloin ilmestymisensä aikoihin ja unohtui yhtä nopeasti kuin nousi pinnallekin. Viime kesänä Ruisrockissa tajusin kuitenkin taas Apulannan mahtavuuden, lyriikoiden osuvuuden ja monimerkityksellisyyden. Ja tämä biisi herätti silloin parhaiten tajuamaan, miten "pelkkä" biisi voi saada kyyneleet silmiin. Assosioin kappaleen sanat nimittäin erosta kertoviksi ja heinäkuun alussa ero Herrasta oli vielä kipeä asia, joten oli kieltämättä tiukka paikka yrittää olla itkemättä kun tiesi Herran seisovan jossain ihmisjoukossa ympärilläni ja kuuntelevan samaa biisiä.


Talentti ft. Majesteetti - Käsi Kädessä Kohti Arkkua

Tämä biisi on ehdottomasti paras suomirap-biisi ikinä. Kyyninen, ironinen ja tarjoaa loistavan (ja usein paikkansa pitävänkin) näkökulman rakkauteen ja parisuhteeseen. Sanoja ei valitettavasti netistä löydy kokonaisina, Majesteetin osuus puuttuu kaikista.. Joten biisistä ei pääse perille kuin kuuntelemalla sen ja Mikseristä sen voi myös latailla koneellekin.


Flogging Molly - Requiem For A Dying Song

Floggarit on ehdottomasti yksi lempibändeistäni enkä ymmärrä, miten joku ei voi olla pitämättä irkkumusiikista ja erityisesti juuri tästä bändistä. Tämän bändin kohdalla oli vaikeinta valitan vain yksi kappale, sillä koko heidän tuotantonsa on mahtavaa. Lopulta päätin valita tämän, koska tähän biisin ihastuin kun Floggareita ensimmäisen kerran kuuntelin ja tämän kappaleen ansiosta toista polveani särkee edelleen silloin tällöin, kun Ruisrockissa päätin hyppiä hieman liikaa. Lyriikat on tarttuvat ja tunnelma varsinkin, hyppisin kotonakin tämän biisin ajan jos polvi vain sallisi.


Sonata Arctica - FullMoon

Tämän biisin nimeä kirjoittaessani kiitin sitä, etten ole kavereilleni jaellut blogini osoitetta. Vaikka metallimusiikkia muuten rakastankin ja powermetallinkin genrestä löytyy ainakin yksi suosikkibändi, olen aina hokenut kavereilleni miten huono Sonata on. Noh, tämän biisin satuin kuulemaan radiosta muutamia viikkoja sitten ja nyt olen popittanut tätä jo ihan liikaa. Lyriikat ja erityisesti kertosäe jää päähän soimaan  ja biisiä on helppo laulaa mukana (tärkeä kriteeri lempibiiseissäni).


Steen1 - Se Tunne Jolla Ei Ole Nimeä

Tämä on tällä hetkellä varmaan soitetuin biisi Last.fm-profiilissani. Kesällä yllättävän yhteydenottonsa jälkeen Herra kuvaili minua tämän biisin sanoilla: "kaunis, vaikee, vittumainen kilipää" ja voisin sanoa kuvauksen pitävän täydellisesti paikkaansa. Tämä biisi voisi olla jo mainitsemani Talentin biisin vastakohta, jossa ylistetään rakkautta. Steen1:maiseen tyyliin biisi ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen vaan biisin viimeiset säkeet kertovat koko biisin täydellisen merkityksen. Tämä biisi kiehtoo myös siksi, että on niin erilainen kuin Steen1:n muut biisit, jonka pursuavat lähinnä anarkiaa ja yhteiskuntakritiikkiä.


Ja en haasta ketään, saa tehdä kuka haluaa.Listasta jäi puuttumaan moni hyvä biisi ja bändi, ehkäpä teenkin seuraavaksi postauksen Cupidon musiikkimausta kokonaisuudessaan. Ja en muuten tiedä, miksi Vuodatus yrittää kovasti saada otsikostanikin linkkiä.. Ja pohjassakin mättää tällä hetkellä linkkien väri, täytyy koittaa korjata.